Asteria's Magisch Kleurenpalet

donderdag 14 juli 2022

Wat is kleurenmagie voor de heks?


"Kleurenmagie gebruikt het kleurenspectrum en de intentie van elke kleur om zijn magische reactie op te roepen"

Om te experimenteren met kleurenmagie, kun je voorwerpen van verschillende kleuren in je huis plaatsen om verschillende energieën te creëren. Als je een beperkt budget hebt en het wilt uitproberen zonder veel geld uit te geven kun je bloemen in je huis te plaatsen om te zien hoe ze de stemming veranderen. Wie wist dat huisdecoratie hekserij kon zijn? Persoonlijk gebruik ik kleurenmagie het vaakst bij het werken met kaarsen. Ik kies bijvoorbeeld groene kaarsen voor het tekenen van spreuken en roze om zelfliefde op te roepen.

Natuurlijk hebben we allemaal favoriete kleuren die het beste bij onze stijl en huidskleur passen, maar wees niet bang om te experimenteren met glamourmagie. Kies bijvoorbeeld voor een blauwe manicure als je overspannen bent en rust nodig hebt, of als je in de stemming bent om te verleiden, ga dan voor een rode manicure. Blijf lezen om de magische eigenschappen van elke kleur te leren, samen met een tip over hoe je deze in je leven kunt opnemen.

De betekenis van elke kleur

Hoewel elke kleur algemene eigenschappen heeft waar de meeste heksen het over eens zijn, moet je er rekening mee houden dat jij het belangrijkste aspect van elke spreuk bent, en dat we allemaal op verschillende manieren met kleuren omgaan. Dat gezegd hebbende, voel je vrij om te experimenteren totdat je hebt gevonden wat het beste voor je werkt. Dit is slechts een algemene praktische gids met enkele suggesties die ik nuttig vind in mijn eigen kleurenmagie.

Geel

Geel is de kleur van zonneschijn. Het wordt geassocieerd met vreugde, geluk, verstand en energie.

Geassocieerd met overvloed en vreugde, is geel de tint waarmee ik werk als ik me down voel, depressief ben of gewoon een uitbarsting van zonlicht in mijn leven nodig heb. Geel is een injectie van geluk. Van oude op de natuur gebaseerde religies tot moderne patriarchale praktijken, de zon is letterlijk een bron van leven.

Heksentip: steek je hoofd uit je raam voor wat extra zonnestralen of ga op een zonnige dag een blokje om als je de hele dag aan je bureau hebt gezeten en je bleh voelt.

Oranje

Oranje combineert de energie van rood en het geluk van geel. Het wordt geassocieerd met vreugde, zonneschijn en de tropen. Oranje vertegenwoordigt enthousiasme, fascinatie, geluk, creativiteit, vastberadenheid, aantrekkingskracht, succes, aanmoediging en stimulatie.

Oranje is verwant aan geel en is geweldig voor hulp bij creatieve inspanningen. Ik raad oranje aan als iemand een writer's block heeft. Het is altijd goed om oranje energie aan je zijde te hebben.

Heksentip: zet thuis een kom sinaasappels op tafel en schil en eet er een als je aan een project werkt en vast komt te zitten. Een van de snelste manieren om letterlijk kleurenmagie aan je leven toe te voegen, is door een kleur via voedsel te consumeren

Rood

Rood is de kleur van vuur en bloed dus wordt het geassocieerd met energie, oorlog, gevaar, kracht, vastberadenheid en ook passie, verlangen en liefde.

Het wordt vaak gebruikt in liefdes- en verleidingsmagie en is geweldig om toe te voegen aan je leven als je seksleven een beetje lusteloos is geweest, je een nieuwe minnaar wilt aantrekken, of je gewoon sexy wilt voelen. Als je een langdurige relatie hebt, belooft het aansteken van rode kaarsen of het sprenkelen van rode rozen boven een bed een nacht vol passie. Het is waar - er is een reden waarom rode rozen een cliché zijn.

Heksentip: draag een sexy rode outfit voor je volgende date en herinner jezelf eraan dat je de stoutste heks in de kamer bent en dat je geliefde geluk heeft met jou.

Roze

Roze is de kleur van zorgzaamheid of medeleven. Het wordt vaak in verband gebracht met vrouwelijkheid.

Roze is ook een kleur van liefde, maar het is zachter en zachter dan rood en geweldig voor zelfverzorging. Als je aardig voor jezelf moet zijn, gebruik dan roze. Je kunt roze ook gebruiken om relaties te onderhouden. Roze is ongelooflijk helend, vooral op het gebied van liefde.

Heksentip: kerf je naam en sterrenbeeld in een roze kaars met een tandenstoker, zalf deze met je favoriete etherische olie en brand de kaars als een spreuk voor zelfliefde.

Paars

Paars of violet is de kleur van luxe. Het weerspiegelt het gevoel met royaal, stijl, rijkdom en spiritualiteit. De kleur paars is eeuwenlang gebruikt door mensen die een elitaire status bekleedden. Paars is ook geweldig voor het toevoegen van diepte aan creatieve projecten.

Heksentip: Werk met paars om in contact te komen met je intuïtie.

Blauw

Blauw is de kleur van de zee en lucht. Alles wat om ons heen is, als het ware. Voor velen ook betiteld als een lievelingskleur.

Net als een rustige dag op het strand, is blauw een kleur van vrede en bescherming. Blauw kan worden gebruikt voor zaken van communicatie en duidelijkheid. Gebruik blauw om ervoor te zorgen dat je je ideeën volledig en echt communiceert.

Heksentip: plaats een schilderij van water of een blauwe kom gevuld met schelpen op een tafel bij de ingang om de vrede in je huis te verwelkomen.

Groen

Groen is de kleur van ontwikkeling en staat voor leven, balans en harmonie.

Groen is de kleur van aarde, groei en ook van aards bezit, dus ook de kleur van contant geld. De kleur groen is vergelijkbaar met een wandeling door het bos en het is ook de kleur van vruchtbaarheid of het starten van een nieuw bedrijf.

Heksentip: Lak je nagels groen in een tijd waarin je wel wat extra cashflow kunt gebruiken.

Zwart

Zwart is als kleur ontoegankelijk en kil.

Sommige heksen waarschuwen voor het gebruik van zwart in magie, zoals het aansteken van zwarte kaarsen, omdat er een verband bestaat tussen "donkere magie" en de kleur. Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens. De kleur zwart in en op zichzelf is niet slecht - het wordt eigenlijk het vaakst geassocieerd met bescherming, ontknoping en kan worden gebruikt om eventuele negatieve vibes af te weren die op je pad kunnen komen. Ik maak verbinding met zwart met mijn voorouders tijdens Samhain

Heksentip: draag zwarte toermalijn voor bescherming.

Wit

Wit is de kleur van zuiverheid en perfectie.

Wit is nuttig bij magie, omdat het kan dienen als vervanging voor elke andere kleur. Het is in wezen een onbeschreven blad. Als ik een rode verleidingskaars wilde, maar alleen wit had, zou ik gewoon wat rode glitter op de witte kaars gooien om hetzelfde effect te bereiken. Het is reinigend en zuiverend, dus het is geweldig om oude energieën op te ruimen en frisse, nieuwe, gelukkige energieën binnen te halen.

Heksentip: mediteer terwijl je een sprankelende witte bol om je heen visualiseert die als een beschermend schild fungeert.

Dit zijn een paar belangrijke kleuren. Meer leer je in de opleiding of alleen module I met Kleurrijke Godinnenkracht https://asteriacoaching.nl/magische-lessen/kleurrijke-godinnenkracht/ en natuurlijk in de heksenopleiding https://asteriacoaching.nl/magische-lessen/heksenopleiding/

Een volgende keer over accessoires