Asteria's Magisch Kleurenpalet

zondag 17 juli 2022

Vreugdevol Oranje

Deze kleur is zo gek nog niet in de wereld van nu. We worden dagelijks geconfronteerd met depressie, crisis, klimaatverandering, werkdruk, ontslagen, burn-out enz.

Het is de kleur van opgewektheid en vrolijkheid. Oranje symboliseert de opgaande zon; het maakt ons alert en opgewekt. Het stimuleert en brengt warmte en geluk. En dat in het jaar van de draak! Oranje vervult ons met vreugde, en beïnvloedt zowel lichaam als geest.
Er kunnen verbazingwekkende resultaten behaald worden bij de behandeling van geestesziekten, depressie, zwaarmoedigheid, psychosen, angst, ontevredenheid en pessimisme. De kleur werkt verwarmend, geeft kracht en plezier in het werk.
Kijk in een open haard, bekijk de oranje vlammen, die een warme gloed door je heen doen trekken.
Oranje wordt vooral in ons land geassocieerd met ons vorstenhuis of voetbal. Het felle oranje, dat wordt gebruikt voor hoedjes, shirts en vlaggetjes, is lang zo mooi niet als het warme oranje van een mandarijntje of sinaasappel. Die geur en kleur maakt je blij.
Als je met je ogen dicht deze vruchten zou visualiseren weet ik zeker dat je glimlacht.
Niet voor niets schreef Michael Kraus over de sinaasappel “Wereld, laat je omarmen” en mandarijn “Het leven is een spel, kom, lach met mij” met haar aromatische geuren.
Oranje hoort in kleding bij de lente- en herfsttypen. Als deze kleur niet in je palet zit, draag deze kleur in kleding of make-up dan niet ook al is het mode. Draag dan iets bij je wat oranje is. Bijvoorbeeld een oranje calsiet vooral in deze koude wintertijd of zet een bol of ruw stuk bij je thuis in de huiskamer. Door zijn warme oranje kleur dringt deze energie diep in ons door, de steen straalt een en al warmte en positiviteit uit, geeft steun en harmonie in het gezin en laat ons situaties intuïtief herkennen en weert intriges af. Het is een veilige steen voor iedereen, zacht en liefdevol, hij helpt bij angst en wanneer men zich opgejaagd voelt, maakt standvastig en zelfstandig.
Ook bij ziekte, depressiviteit, verdriet en eenzaamheid is de oranje calciet een goede helper om het leven weer zin te geven en op een positieve manier weer op te pakken.
Onder het hoofdkussen gelegd van kinderen bevordert de oranje calciet een gezond beendergestel. Als calcietwater gedronken wordt, helpt dit bij cariës, dof haar en zwakke nagels.